IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 25 проекта за алтернативна енергия заявени през 2008 в Хасково

Регистрирани са и 21 инвестиционни намерения за изграждане на системи за капково напояване на различни видове селскостопански култури

13:25 | 13.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 25 проекта за алтернативна енергия заявени през 2008 в Хасково

В Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково са заявени през миналата година 28 инвестиционни намерения за изграждане на фотоволтаични системи или ветрогенератори за производство на електроенергия. От тях 25 са за Хасковска област, а останалите - за Кърджалийска, съобщиха от инспекцията.

Общо 210 решения за преценка на необходимостта от извършване на оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) е издала екоинспекцията през 2008 г. на основата на изразените инвестиционни намерения. За три от тях е преценено, че е необходимо да бъде извършена оценка за евентуалното влияние, което ще окаже обектът върху компонентите на околната среда, отбелязаха от РИОСВ.

Преобладават инвестиционните предложения за разкриване на площадки за дейности с отпадъци от метален скрап; за строеж на бензиностанции и газстанции; за работа на кариери за добив на подземни богатства и на инертни материали, както и на различни търговски обекти, уточниха от инспекцията.

Подадени са били и документи за изграждане на пречиствателни станции за битови отпадни води, както и за изграждане или подновяване на съществуващи канализационни мрежи в 23 населени места в областите Хасково и Кърджали.

Регистрирани са и 21 инвестиционни намерения за изграждане на системи за капково напояване на различни видове селскостопански култури.

През миналата година с инспекцията са били съгласувани и намерения за изграждане на шест бази за отдих и туризъм в региона. Те ще бъдат разположени на територията на общините Минерални бани, Хасковска област, и Кърджали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още