IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 март

07:39 | 13.03.09 г.
Преглед на печата за 13 март

Софиянци купиха вилата на "Нова Плама" 

в. Дневник

Софийската компания "Квант Инженеринг" ООД е новият собственик на вилата на фалиралата плевенска рафинерия"Нова Плама", съобщиха от окръжния съд. Фирмата беше единственият кандидат на проведения днес търг с явно наддаване. Имотът беше продаден на 80% от първоначално обявената цена от 1, 132 млн. лв , след като на първата дата през декември миналата година не се яви нито един кандидат. Купувачът е внесъл задатък от 90 560 лв., като в петдневен срок трябва да плати и останалите 815 040 лв.

Петър Димитров замрази цените на парното за 3 месеца
в. Сега

Цената на парното за софиянци се връща на стойността от декември със заповед на министъра на икономиката Петър Димитров от вчера.
Заповедта важи за първото тримесечие. От април ще се решава дали да има нова с промяна на цените на природния газ.
Столичани трябва да усетят по-ниските цени и да бъдат компенсирани още във февруарската сметка или най-късно в тази през март. Димитров отрече сметките за февруари да са готови.


Категоризацията на хотелите става срочна
в. Новинар

Категоризацията на хотелите ще се дава за срок от пет години, а не безсрочно, както е в момента. Това предвиждат промени в Закона за туризма, които бяха приети вчера на първо четене от депутатите. Според поправките категоризацията на ски пистите също ще важи за 10 години, а не за постоянно. С промените се предвижда още кметовете на общини да могат да проверяват системно дали хотелите отговарят на звездите, които са им дадени от Агенцията по категоризация.

И "Енел" ще развива вятърни паркове
в. Дневник

Общата мощност на двата ветроенергийни парка, които италианската компания "Енел" (Enel) ще пусне по Северното Черноморие, е 39 мВт, съобщи мениджърът на компанията за България Джон Кларк. Парковете ще бъдат разположени край Шабла и Камен бряг. Очаква се те да заработят до средата на годината.
Парковете ще се управляват от дъщерната компания "Енел грийн пауър България", която в края на миналата година придоби 13 ветрогенератора, които преди това бяха собственост на датската "Глобал уинд пауър".

Хонконг се отваря за нашите вина
в. Стандарт

Хонконг се отваря за българските вина. Родните еликсири се радват на все по-голям интерес в града, където наскоро бяха премахнати и митата върху вноса на напитката. Това съобщи Мери Чоу, специален търговско-икономически представител на Хонконг за Европейската общност. Тя участва в бизнес семинар, на който търговско-икономическото представителство на Хонконг Брюксел запозна представители на българския бизнес с възможностите за износ на азиатския пазар. Над 100 представители на бизнеса у нас проявиха интерес към форума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още