IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гърция няма да обезщетява българските превозвачи заради протестите

Превозвачите имат право да търсят обезщетение, но това не е междудържавен въпрос, е заявил гръцкият транспортен министър

21:10 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Гърция няма да обезщетява българските превозвачи заради протестите

Всяко юридическо лице има право да потърси обезщетение за своите загуби, но това не може да се счита за междудържавен въпрос. Това е заявил министърът на транспорта на Гърция Еврипидис Стилиянидис, след като българският му колега Петър Мутафчиев е поставил въпроса за проблемите на българските превозвачи по време на протестите на гръцките фермери в началото на тази година.

Двамата министри са се срещнали в в гръцкия град Комотини, съобщиха от транспортното ни ведомство.

Те са се договорили да вземат превантивни мерки, за да не се повтори в бъдеще подобна ситуация.

По време на срещата е било подписано трансгранично споразумение между България и Гърция.

Пътниците, които използват жп линията София - Солун ще пътуват с близо 45 минути по-малко благодарение на облекчаването на граничния режим и създаването на две общи гранични железопътни гари на територията на България и Гърция, стана ясно още на събитието. За граничния преход Кулата - Промахон е определена да бъде жп гара Кулата, а за граничния преход Свиленград - Дикея ще бъде гарата в Дикея.

Стилиянидис е съобщил, че се наблюдава увеличение на пътникопотока по линията София - Солун. През 2006 г. заетостта е била 11%, днес е 37%, а на нощния влак достига 86%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още