IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчитат преизпълнение на бюджетните приходи с 8% за първите два месеца

Има признаци, които показват, че през седващите няколко месеца ще има намаляване на приходите

17:47 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отчитат преизпълнение на бюджетните приходи с 8% за първите два месеца

За първите два месеца на тази година в сравнение със същия период на предходната има леко преизпълнение на приходната част на бюджета с 8%, информира днес министърът на финансите Пламен Орешарски пред парламентарната комисия по бюджет и финанси. Той беше изслушан от членовете на комисията относно приетите мерки за оптимизиране на работата на Националната агенция за приходите (НАП) и гарантиране приходната част на бюджета за 2009 г.

По думите на Орешарски, цитиран от БТА, във факторния анализ на изпълнението на приходите могат да се откроят негативни тенденции, които ще се видят вероятно през следващите месеци. Има признаци, които показват, че през седващите няколко месеца ще има намаляване на приходите, посочва министърът.

Той допълва, че негативни ефекти от световната финансова криза чувстваме от края на миналата година, но надеждате е, че те няма да се задълбочат прекалено много през тази година. Министерството е длъжно да направи всичко възможно, за да сведе до минимум негативните ефекти от кризата върху фиска, заявява Орешарски.

„Ще се стремим да не затрудняваме гражданите с попълването на безмислени декларации или с процедури, които са угодни само на данъчната администрация”, каза пред комисията Орешарски.

В отговор на депутатски въпрос той коментира, че ако следващият финансов министър и следващото правителство водят разумна фискална политика, няма да се стигне до актуализиране на бюджета за 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още