IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щрабаг поема ремонта на падналата козирка на летище София

Анализът за изпълнението на конструкцията е показал, че строителството не е извършено според изискванията на договора

18:10 | 11.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щрабаг поема ремонта на падналата козирка на летище София

Австрийската фирма Щрабаг ще поеме разноските по ремонта на падналата на 4 декември миналата година козирка на летище София, е съобщил днес в Хасково министърът на транспорта Петър Мутафчиев, цитиран от БТА.

До 27 март фирмата, изградила новия терминал на летището, трябва да представи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството проекта за възстановяване, а седмица след това да започне ремонтните работи.

Министърът е уточнил, че решението е взето на среща днес между представители на летището, Министерството на транспорта и Щрабаг.

Анализът за изпълнението на конструкцията, поръчан от ръководството на летище София, е показал, че строителството не е извършено според изискванията на договора. По документация Щрабаг е трябвало да вложи повече свързващи елементи, е казал Мутафчиев.

По думите му случаят с козирката е подобен на този с падналата преди време част от тавана на софийското летище. Независимата експертиза тогава също показа, че фирма Щрабаг е спестила част от материалите, предвидени по договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още