IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Делът на фирмите, които подават ДДС-декларации по интернет, нарасна до 65%

До 14 февруари 2009 г. ДДС-документите си чрез интернет са изпратили 216 500 от дружествата

15:37 | 11.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Делът на фирмите, които подават ДДС-декларации по интернет, нарасна до 65%

Вече 65% от фирмите, регистрирани по ЗДДС, подават по интернет ежемесечните си справки-декларации по ДДС и предпочитат да не посещават офисите на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от агенцията.

До 14 февруари 2009 г. ДДС-документите си чрез интернет са изпратили 216 500 от дружествата, като за същия период на миналата година това са направили 150 050 (53% от всички подали).

В събота, 14 март, който е работен ден, изтича и срокът, в който регистрираните по ЗДДС фирми трябва да подадат ежемесечните справки-декларации по ДДС за февруари.

От НАП напомнят също, че на 14 март изтича и срокът за подаване на VIES-декларациите от регистрирани по ЗДДС фирми, които са извършили вътреобщностни доставки или доставки като посредник в тристранна операция за данъчния период – месец февруари.

Подаването на ДДС-декларациите по интернет изисква наличието на електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв, то те могат да упълномощят човек, който притежава електронен подпис да подаде декларацията от тяхно име.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още