IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим АД се раздели с изпълнителния директор Бойко Шойлеков

На 20 октомври 2008 г. Шойлеков заяви, че няма забавяне в продажбите, но се оказа че такова е имало още през август-септември

17:55 | 10.03.09 г.
Оргахим АД се раздели с изпълнителния директор Бойко Шойлеков

Заместник генералният изпълнителен директор на Оргахим АД Бойко Шойлеков прекратява договорните отношения по мениджърския договор с компанията, съобщиха от дружеството.

Считано от днес, 10 март 2009 г., Бойко Шойлеков освобождава официално заеманата от него позиция на зам. ген. изпълнителен директор на Оргахим АД. „Г-н Шойлеков е освободен от длъжността си, поради желанието на новия изпълнителен директор Акиле Бардели за смяна в мениджърския екип на компанията“, се казва в съобщението.

Очакваме забавяне на продажбите, но за момента не отчитаме такова, каза в интервю от 20 октомври и.д. изпълнителен директор на компанията Бойко Шойлеков. Забавяне обаче се оказа, че е имало, защото за август и септември ръстът на продажбите се оказа едва 1,18% спрямо 22,69% за първите 7 месеца на 2008 г.

Бойко Шойлеков започва професионалната си кариера в Оргахим през април 2005 година като финансов мениджър и главен счетоводител, като впоследствие заема длъжността зам.-изпълнителен директор, а от 24-ти октомври 2006 г. е избран за член на Управителния съвет на дружеството.

2008 г. бе белязана от три промени във висшия мениджмънт на Оргахим АД.

На 15 октомври за главен изпълнителен директор бе назначен Акиле Анджело Бардели. На 31 юли 2008 г. стана ясно че Надзорния съвет на Оргахим АД е избрал Бойко Шойлеков за изпълняващ длъжността (и.д.) изпълнителен директор на компанията, след като дотогавашния изпълнителен директор, Иван Соколов, подаде оставка.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още