IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетна печалба от 448 хил. лв. за януари реализира Оловно цинков комплекс

Реализираните приходи от продажби през месеца са на стойност 7,8 млн. лв.

10:22 | 10.03.09 г.
Нетна печалба от 448 хил. лв. за януари реализира Оловно цинков комплекс

През януари тази година Оловно цинков комплекс е реализирал приходи от продажби в размер на 7,784 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Продажбите в натурално изражение на олово и цинк за месеца възлизат на 3 720 тона. Печалбата от основна дейност е в размер на 889 хил. лв., а нетните финансови разходи възлизат на 441 хил. лв.

Реализирана е нетна печалба е в размер на 448 хил. лв.

За миналата година ОЦК реализира загуба на стойност 36,5 млн. лв. За същия период дружеството отчете 35,8% спад на нетните приходи от продажби до 157,5 млн. лв.

През януари стана ясно, че общинските съветници в Кърджали единодушно са гласували да бъде спряно оловното производство на Оловно цинков комплекс заради системното замърсяване на атмосферния въздух над града.

Във връзка с това на пресконференция собственикът на дружеството Валентин Захариев заяви, че срещу комбината се води “целенасочена и абсурдна кампания” от страна на Движение за права и свободи.

До момента акциите на ОЦК губят 5,5% до 8 лева при обем от 4 090 прехвърлени лота. 

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още