IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 20 млн. лв. са приходите на ИА Автомобилна администрация за 2008 г.

Броят на проведените изпити за придобиване на правоспособност на водач на МПС е около 400 хил. за миналата година

13:25 | 09.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Над 20 млн. лв. са приходите на ИА Автомобилна администрация за 2008 г.

Над 20 млн. лв. са приходите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за 2008 г., а събираемостта на агенцията е повишена с 12 и половина пъти от 2005 г. насам, съобщи на пресконференция днес изпълнителният директор на агенцията Володя Киров.

Броят на проведените изпити за придобиване на правоспособност на водач на МПС е около 400 хил. за миналата година.

За 2008 г. са издадени 20 428 наказателни постановления и са приложени 782 принудителни административни мерки, като сумата за получаване по издадените постановления възлиза на близо 6,3 млн. лв. (с 1,034 млн. лв. повече от 2007 г.), посочи Киров. От тази сума агенцията е събрала около 3,5 млн. лв.

В агенцията е внедрена програма за прозрачно управление и превенция на корупцията и е приет план за нейното изпълнение, каза още Киров. Той съобщи, че всички регионални дирекции на агенцията разполагат с горещи телефонни линии с неизтриваем запис и те се прослушват периодично.

Около 35 автомобила на агенцията са били заменени с нови през миналата година. ИА „Автомобилна администрация“ разполага в момента с около 250 души инспекторски състав, като те извършват проверки на пътя, в предприятия, проверки на таксиметрови превози, на организациите, занимаващи се с обучение на кандидати за придобиване на правоспособност, проверки на пунктове за извършване на технически прегледи. „Необходим ще ни бъде допълнителен кадрови потенциал и технически средства за покриване на европейските директиви за осъществяване на проверки на водачите на превозни средства“, заяви Киров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още