IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Budget купува над 600 автомобила от автомобилните дилъри на Еврохолд

Общата стойност на договорите ще надхвърли 10 милиона лева като основната част от новозакупените автомобили ще бъдат с марката Опел

15:46 | 06.03.09 г.
Budget купува над 600 автомобила от автомобилните дилъри на Еврохолд

От началото на 2009 година рент-а-кар компанията в икономическата група на Еврохолд България, а именно Budget – България, подписа нови туроператорски договори, както и спечели няколко значими търга за оперативен лизинг на големи корпоративни клиенти, заради които ще закупи нови 600 автомобила, съобщи Еврохолд чрез Бюлетин Investor.bg.

Автомобилите ще бъдат доставени от автодилърите в структурата на Еврохолд, което ще подпомогне изпълнението на годишните планове за продажби на автомобилните компании от групата, въпреки негативното влияние на финансовата криза, довела до над 40% спад в продажбите на нови автомобили в България от началото на годината.

Общата стойност на договорите ще надхвърли 10 милиона лева, като основната част от новозакупените автомобили ще бъдат с марката Опел.

Към настоящия момент Budget е пазарен лидер в областта на оперативния лизинг в България с ръст на приходите за 2008 година в размер на 95% спрямо предходната година. За същия отчетен период общите приходи на компанията регистрират 69% ръст.

Днес акциите на Еврохолд България добавиха 0,61% до 0,82 лева при обем от 10 310 прехвърлени лота.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още