IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на Софарма за листване на Варшавската фондова борса

Емисията е в размер на 132 млн. лв., разпределени в 132 млн. обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка

11:17 | 06.03.09 г.
КФН потвърди проспекта на Софарма за листване на Варшавската фондова борса

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисията акции на Софарма АД-София, съобщи КФН.

Емисията е в размер на 132 млн. лв., разпределени в 132 млн. броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

През октомври 2007 г. Съветът на директорите на Софарма АД упълномощи изпълнителния директор на фармацевтичната компания Огнян Донев да извърши всички необходими действия за листване на емисията на компанията на фондовата борса във Варшава.

Сред мотивите Софарма да бъде листната на Варшавската фондова борса Огнян Донев посочи в интервю за Investor.bg големината на пазара, неговата по-голяма ликвидност, което ще даде възможност за получаване на по-реална оценка стойността на акциите на Софарма, както и възможността пенсионните фондове в Полша да инвестират по-голям процент от активите си на местната борса.

До момента акциите на Софарма добавят 0,8% до 1,87 лева при обем от 3 500 акции.

 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още