IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поръчките на М+С Хидравлик намаляват с повече от 25%

В резултат на това компанията ще намали обема на работата, считано от 9 март 2008

16:21 | 05.03.09 г.
Поръчките на М+С Хидравлик намаляват с повече от 25%

За периода декември 2008 – април 2009 година М+С Хидравлик АД отчита намаление на възложените поръчки с повече от 25 на сто спрямо предходния шестмесечен период, става ясно от съобщение на дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

В резултат на това компанията за производство на хидравлични изделия ще намали обема на работата, считано от 9 март 2008.

Във връзка с това Съветът на директорите на М+С Хидравлик е възложил на прокуриста и търговския пълномощник на дружеството при необходимост да предприемат и извършат изискуемите и предвидените в Кодекса на труда и Колективния трудов договор процедури и действия за намаляването на персонала на дружеството, съответстващо на намаления обем на работата с до 20%.

За миналата година М+С Хидравлик, което е част от икономическата група на Стара планина Холд АД, реализира ръст на печалбата от 63% до 6,7 млн. лв. Продажбите нараснаха с 8% на годишна база до 82,2 млн. лв.

Днес акциите на дружеството отчетоха повишение от 1,8% до 2,9 лева.

Свързани компании:

М+С Хидравлик АД(MSH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още