IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анкета: 62% не биха дали сериозна сума пари назаем дори на близки

Даването на пари назаем стана коментирана тема във форума на Investor.bg, създадена по молба на желаещ да се научи как да отказва искания за финансова помощ

09:12 | 04.03.09 г.
Анкета: 62% не биха дали сериозна сума пари назаем дори на близки

За 62% от гласувалите в анкета на Investor.bg дори приятелството и роднинството не са аргумент за даване на сериозна сума пари назаем. 34% биха дали такава сума, според личните си разбирания за „сериозна“, на близки, роднини и приятели.

Само 4% от гласувалите 890 читатели заявяват, че биха дали сериозна сума пари „на всеки“.

Даването на пари назаем стана коментирана тема във форума на Investor.bg, създадена по молба на желаещ да се научи как да отказва искания за финансова помощ.

Проблемът на даващия е обрисуван по следния начин: „Ако не дадеш, си лошият“, „Можеш, а не помагаш на хората в беда“. „Като дадеш, пък оставаш с вземането си и длъжникът те отбягва по всякакъв начин, докато накрая те зареже...”.

На фона на най-разнообразните коментари по темата за даването на пари назаем общо е притеснението, че настъпващата криза ще увеличи броя на „надскочилите“ възможностите си и съответно желанието им да търсят финансова помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още