IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакваме ефекта от поредните трусове на международните пазари върху БФБ

Нашата борса остана затворена в момент на поредната пазарна паника и сривове на индексите на външните пазари

07:48 | 04.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Очакваме ефекта от поредните трусове на международните пазари върху БФБ

Новата работна седмица, която ще продължи едва три дни, е бедна на корпоративни събития, което означава, че погледите ще бъдат съсредоточени върху ефектите от поредните трусове на външните пазари.

В началото на седмицата борсите на развитите пазари регистрираха значителни спадове, които изведоха повечето индекси в Европа на най-ниските им нива за последните няколко години. В САЩ ситуацията беше още по-драматична, като основните индекси Dow Jones и S&P 500 паднаха до нивата си от 1997 година.

През кратката работна седмица предстои да видим какво отражение ще дадат тези движения и върху родните индекси. Внимание заслужават и решенията за лихвените проценти в еврозоната и на Острова, които се очаква да бъдат взети в четвъртък.

За първия работен ден на новата седмица корпоративният календар на БФБ включва единствено последната дата за придобиване на акции от капитала на ИД ОББ Балансиран Фонд АД и ЦКБ Еиъл Истейт Фонд АДСИЦ, в резултат на което ще може да се участва в увеличението на капитала на двете дружества.

Днес освен това е последният ден за публикуване на неодитираните консолидирани отчети на публичните дружества за 2008 г. От най-ликвидните дружества на БФБ-София отчети се чакат от Химимпорт АД, Монбат АД, Еврохолд България АД, Холдинг Пътища АД и други.

В четвъртък ще бъде поставено началото за търговия на правата на борсата, за прехвърлянето им и за записване на акциите от увеличението на капитала на Кепитъл Менджмънт АДСИЦ. Утре ще се проведат и аукционите за придобиване на неизползваните права за увеличението на капитала на ФЕЕИ АДСИЦ и Болкан енд Сий Пропъртис АДСИЦ.

Също в четвъртък се чакат данните за продажбите на Софарма АД през февруари 2009 г.

Последният ден от седмицата е денят, в който ще се състои Общото събрание на акционерите на Сливница-1968 АД. Тогава е и крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Сила Холдинг АД.

Също в петък ще започне 20-ти централизиран публичен търг. Предлагат се пакети от 74 дружества, като например 9 418 акции на Неохим АД ще се предложат в пакет при минимална цена в компенсаторни инструменти от 264 674 лв. Това прави 28,1 лв. единична цена на акция и то платими в компенсаторни книжа, които се търгуваха при цени под 1/3 от номинала си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 03.03.09 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още