IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на Северкооп Гъмза Холдинг е 1,2 млн. лв.

Приходите възлизат на 5,9 млн. лв.

12:57 | 26.02.09 г.
Консолидираната печалба на Северкооп Гъмза Холдинг е 1,2 млн. лв.

За 2008 година Северкооп Гъмза Холдинг отчита спад от 40% на консолидираните приходи до 5,9 млн. лв., става ясно от отчетите на дружеството, представени чрез БФБ-София.

Драстичният спад на приходите се дължи на еднократни ефекти през 2007 година от реализирани приходи от продажби на активи.

Нетната печалба възлиза на 1,126 млн. лв. при печалба от 3,7 млн. лв. година по-рано.

“През 2008 г. и особено от началото на 2009 г. е налице тенденция към ограничаване на приходите на дъщерните дружества в резултат на намаляване на поръчките и свиване на търсенето. Положителен факт е, че голямата част от дружествата не са обременени с големи задължения. Нещо повече, дъщерните дружества нямат задължения и работят със собствени средства и кредити от холдинга, което е показател за финансова независимост и гъвкавост в условията на динамичен пазар”, става ясно от междинния доклад за дейността на холдинга.

“Разработените мерки и програми за работа в условията на финансова криза наложиха рязко съкращаване на разходите основно с цел запазване на добрите работници и осигуряване възнагражденията на персонала. В някои дружества част от работниците са в отпуск или временно са на трудовата борса. Съкращаване на работниците има в „Емос” АД, където над 80% от приходите на дружеството се реализират от износ, и в „Устрем” ООД, където обемът на работа през последните месеци рязко намаля”, е записано още в доклада.

До момента книжата на Северкооп поскъпват с 0,12% до 0,81 лева за брой.

Свързани компании:

Северкооп Гъмза Холдинг АД(GAMZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 09.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още