IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Излизат два нови договорни фонда на пазара – индексен и високорисков

ДФ Нюуей Индекс Плюс е индексен фонд и цели да поддържа между 50 и 90% от стойността на своите активи в акции на компании, включени в SOFIX

17:03 | 25.02.09 г.
Излизат два нови договорни фонда на пазара – индексен и високорисков

УД Нюуей Асет Мениджмънт АД-Варна е получило разрешение от Комисията за финансов надзор (КФН) за управление на два договорни фонда, става ясно от съобщение на надзора.

ДФ Нюуей Индекс Плюс е индексен фонд и цели да поддържа между 50 и 90% от стойността на своите активи в акции на компании, включени в SOFIX, а ДФ Нюуей Нова Европа е с високорисков профил.

Комисията е потвърдила двата проспекта за публично предлагане на дялове на Нюуей Индекс Плюс и на Нюуей Нова Европа и е вписала емисиите дялове във водения от КФН публичен регистър.

Днес КФН е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации, издадени от Еврокредит ЕАД, гр. Пловдив.

Емисията е в размер на 1 млн. лв., разпределени в 1000 броя обикновени облигации, с номинална стойност 1000 лева всяка, с купон 500 базисни точки над 6-месечния Euribor, но не по-малко от 8% на годишна база, 6-месечен период на лихвено плащане.

Предвидено е изплащането на главницата да е еднократно на падежа, срочност – 60 месеца, датата на емитиране на облигациите е 14 декември 2006 г., а датата на падежа – 14 декември 2011 г.

Еврокредит ЕАД е дъщерно дружество на Евролизинг ЕАД, като Евролизинг ЕАД е едноличен собственик на капитала на дружеството. Евролизинг ЕАД от своя страна е 100% собственост на ЕТ ДТ- Елени-90 Димитър Тодоров.

Предметът на дейност на емитента включва лизингова дейност във всичките й форми, като основната сфера е свързана с целево финансиране на покупки на стоки от физически и юридически лица под формата на потребителски кредит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още