IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Избират изпълнител на прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2 в Румъния

Министър Мутафчиев е поставил въпроса за ускоряването на процедурите и предоставянето на всички терени, необходими за строителството на моста на румънска територия

18:00 | 24.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Избират изпълнител на прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2 в Румъния

Румънската страна е потвърдила, че до края на този месец ще бъде избран изпълнител на строителните работи на прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2 (Видин-Калафат) на тяхна територия. Това е станало днес по време на среща в Калафат между министъра на транспорта Петър Мутафчиев и румънския му колега Раду Берчяну, съобщиха от българското транспортно министерство.

Министър Мутафчиев е поставил въпроса за ускоряването на процедурите и предоставянето на всички терени, необходими за строителството на моста на румънска територия. На този етап все още има терени, които трябва да бъдат извадени от румънския горски фонд и предоставени на изпълнителя FCC за изграждането на мостовото съоръжение.

По този повод е договорена работна среща на 5 март в Калафат между представители на изпълнителя на проекта FCC, на министерствата на транспорта на двете страни и румънския горски фонд, с цел ускоряването на процедурата.

Румънският министър на транспорта Раду Берчяну е поел ангажимент пред Петър Мутафчиев, че в най-кратки срокове ще бъде разгледана документацията, представена от страна на изпълнителя на проекта и ще бъде издадено разрешението за работа в плавателната част на реката.

Двамата транспортни министри са се договорили още първото заседание на създадения по инициатива на ЕК подкомитет за наблюдение на напредъка по осъществяването на проекта за моста Видин-Калафат да бъде на 31 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още