IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на парното в София се връща на нивото от декември

Тъй като сметките за парно за януари са вече изчислени според по-високите тарифи, от сметките за февруари ще бъдат приспаднати съответните суми

12:43 | 24.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на парното в София се връща на нивото от декември

Цената на парното отопление в София се връща на нивото си от декември миналата година, заяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров по време на енергийна конференция в София.

Поради очакваното намаление на цената на природния газ от април държавата е преценила, че е удачно цената на софийското парно да се върне на предишните си нива, посочи Димитров. Той уточни, че това е възможно, тъй като от няколко дни софийската топлофикация официално е собственост на държавата, а решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране дава пределната цена на топлоенергията.

Министърът обясни, че тъй като сметките за парно на софиянци за януари са вече изчислени според по-високите тарифи, влезли в сила от началото на тази година, от сметките за февруари ще бъдат приспаднати съответните суми на всеки един абонат.

Според предоставените данни от Топлофикация София общо сметките на софиянци за парно за януари са 60 млн. лв. спрямо 50 млн. лв. за януари 2008 г., каза още Димитров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още