IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Оргахим одобриха сделката с Поликолор

По-голямата част акциите, които гласуваха в подкрепа на договора, са собственост на пенсионните фондове на „Доверие“

17:32 | 23.02.09 г.
Акционерите на Оргахим одобриха сделката с Поликолор

С 43 412 гласа „за“, или 8,6% от капитала на Оргахим АД, Общото събрание на акционерите на дружеството, проведено днес, овласти Управителния съвет да сключи договор с румънската Поликолор за прехвърляне на цялото производство на бои и лакове на Поликолор в завода в Русе, съобщи Оргахим чрез БФБ-София.

Основният акционер в Оргахим АД (с дял от 64,21%) - Уайтбийм Холдингс Лимитид нямаше право да участва в гласуването, тъй като е заинтересовано лице по сделката поради това, че е дъщерно на Поликолор АД.

По-голямата част от акциите, които гласуваха в подкрепа на договора, са собственост на пенсионните фондове на „Доверие“.

Договорът между Оргахим и Поликолор предвижда от бояджийската продукция на румънското предприятие да остане единствено производството на автомобилни бои, както и на индустриални покрития. Прогнозите в Оргахим са, че в резултат на новия договор ще има ръст на експорта с над 15 млн. евро годишно.

Според договора Поликолор ще има достъп в Оргахим за одит, преглед и наблюдение, както и за привеждане в действие на нови технологии и стандарти за качество в производството. Русенското дружество трябва да обучи персонала си според изискванията на Поликолор.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още