IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На аукцион отиват близо 90% от правата на Балканкар Рекорд АД

На аукциона ще бъдат предложени 1 623 684 броя права, срещу които не са записани акции или над 88% от всички издадени

16:02 | 23.02.09 г.
На аукцион отиват близо 90% от правата на Балканкар Рекорд АД

В петък, 27 февруари, ще се проведе аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Балканкар Рекорд АД, съобщи БФБ-София.

На аукциона ще бъдат предложени 1 623 684 броя права, срещу които не са записани акции или над 88% от всички издадени. Присвоеният борсов код на издадените права е 4BXA.

Според правилника на БФБ-София аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала.

Поръчката се въвежда в рамките на 1 минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

Балканкар Рекорд планира да увеличи капитала си от 1,8 млн. на 2,17 млн. лв. чрез издаване на нови близо 362 хил. акции с номинал 1 лев и емисионна цена 15 лева.

В условията на подписката по увеличението се казваше, че капиталът на дружеството ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 36 183 акции по емисионна стойност, в който случай капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции.

Ако бъдат записани и платени всички акции от увеличението, то Балканкар Рекорд ще набере 5,4 млн. лв., които според проспекта на дружеството ще бъдат използвани за подобряване на пазарната позиция както на вътрешния, така и на външния пазар.

Финансово-икономическата криза удари продажбите на Балканкар Рекорд и дружеството отчете спад на продажбите на продукция от 40 на сто до 10,1 млн. лв. за миналата година. Финансовият резултат е загуба на стойност 2,6 млн. лв.

Дружеството се финансира предимно със собствени средства, които представляват 88% от общото финансиране към края на декември миналата година.

„Дружеството започна 2009 г. при много неблагоприятни условия. Липсата на поръчки за кари за 2009 г., нарастване на цените на металите, горивата и другите съставни части, необходими за производството на кари, забавата на плащанията на клиенти към нас доведе и до забава на възможността да се разплащаме редовно с нашите доставчици. Всички това доведе до необходимостта от някои промени както в начина на работа, така и в структурата и състава на персонала“, е записано в отчетите на компанията за четвъртото тримесечие на миналата година.

Свързани компании:

Балканкар-Рекорд АД(4BX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още