IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Синдикати искат най-малко 10% ръст на заплатите в здравеопазването

За нас е неприемливо в условията на световна икономическа криза да бъдат замразени или дори намалени заплатите на работещите в бюджетните организации в отрасъл „Здравеопазване“, казват от КНСБ

17:00 | 20.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Синдикати искат най-малко 10% ръст на заплатите в здравеопазването

Настояваме заплатите на работещите в бюджетното здравеопазване да бъдат увеличени с не по-малко от 10% от 1 юли 2009 г., посочват в декларация, изпратена от Изпълнителния съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ.

Декларацията е относно Постановление на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации и дейности.

Средната брутна заплата на лечебните и здравни заведения, финансирани от бюджета на Министерство на здравеопазването, са в размер на 562,57 лв., а на училищно и детско здравеопазване - 472,01 лв. при средна брутна работна заплата в обществения сектор за четвърто тримесечие на 2008 г. - 657 лв.

За нас е неприемливо в условията на световна икономическа криза да бъдат замразени или дори намалени заплатите на работещите в бюджетните организации в отрасъл „Здравеопазване“, посочват от федерацията.

„В случай че не бъде изпълнено искането ни, ще предприемем всички разрешени от Законите на Република България действия за защита правата на работещите в здравеопазването“, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още