IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратяват търговията с Цигарена фабрика Пловдив

Делистването от борсата е в резултат на отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества

15:32 | 19.02.09 г.
Прекратяват търговията с Цигарена фабрика Пловдив

Считано от 20 февруари борсата прекратява регистрацията на емисията акции на Цигарена фабрика Пловдив АД-Пловдив, съобщи БФБ-София.

Делистването от борсата е в резултат на отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Собственик на 100% от капитала на Цигарена фабрика Пловдив АД е Сигма Консултинг ООД, която първоначално купи над 78% от капитала на фабриката от предишния собственик на същия дял – Булгартабак Холдинг, за 30,8 млн. лв.

Впоследствие след отправяне на търгово предложение към миноритарните акционери при цена на акция от 36,6 лева, Сигма Консултинг придоби всички акции на Цигарена фабрика Пловдив и се превърна в неин едноличен собственик, което му позволи да отпише дружеството от публичния регистър.

През декември миналата година фабриката пусна на пазара две нови марки цигари - The King и Merilyn Slims, които са ориентирани съответно към мъжката и дамската част от пушачите. Двете марки цигари са с по две разновидности, като червената е с повече никотин. The King струва 2,4 лв. а Merilyn – 2,6 лв.

Тютюните на фабриката се купуват от България, Зимбабве и Бразилия, а хартията и филтрите са внос от Италия, Австрия и други страни.
 

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още