IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Почивката в България – приоритет за държавните служители

Николай Василев призова държавните служители да почиват в българските курорти

13:27 | 18.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Почивката в България – приоритет за държавните служители

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев отправя препоръка към всички служители от администрацията, ако имат такава възможност, да предпочетат през 2009 г. българските курорти и услугите на българските туристически фирми при планирането на своята почивка.

Призивът е във връзка с прогнозите, че туризмът ще е един от отраслите, които в България ще бъдат най-силно засегнати от световната финансова криза, съобщиха от Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Министър Василев припомня, че туристическият отрасъл е от ключово значение за българската икономика - заради големия дял, който формира в брутния вътрешен продукт на страната, заради работните места, които фирмите от областта на туризма откриват, заради големите валутни постъпления, които подобряват платежния баланс.

Той отправя препоръка и към туристическия бранш да създава повече преференциални условия за почивка за българските граждани и в частност за служителите от администрацията. За да предпочетем българските курорти, трябва те да ни предлагат отлични условия, високо ниво на обслужване и конкурентни цени, пише в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 12.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още