IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Балчик планира 720 хил. лв. за развитие на туризма през 2009

В проекта на туристическата си програма общината планира общо 180 хил. лв. за реклама в страната и в чужбина

12:33 | 18.02.09 г.
Балчик планира 720 хил. лв. за развитие на туризма през 2009

Община Балчик планира да инвестира общо 720 хил. лв. в развитие на туризма през 2009 г., става ясно от проекта на програмата за развитие на туризма на територията на общината тази година, публикуван на сайта на общината. Предвижда се средствата да бъдат осигурени от собствените приходи на общината. 

Общо 290 хил. лв. се планира да бъдат инвестирани в изграждане и поддържане на инфраструктурата на територията на общината. От тях 60 хил. лв. са за текущо поддържане на пешеходната алея Балчик-Албена и също толкава за възстановяване и поддържане на осветлението по пътя Балчик-Албена и отклонения към вилна зона до Овчаровски плаж и алея Дамба. Също 60 хил. лв. се предвижда да бъде отделени за изграждане на навес и укрепване на разкопки за храма на Кибела.

В проекта са планирани общо 180 хил. лв. за реклама в страната и в чужбина на туристическите обекти, намиращи се на територията на общината. Тук влизат изграждане и текущо поддържане на указателни табели, пана и информационни табла в Балчик, Кранево, Оброчище, курортен комплекс Албена, вилна зона и входния път Добрич – Балчик, издаване на туристическа карта на туристически обекти в община Балчик, както и изработка на рекламни материали и участие на туристически борси в страната и чужбина.

За поддържане на изградените информационни туристически центрове и подобряване организацията на информационното обслужване на туристите са предвидени 160 хил. лв.

Общо 80 хил. лв. ще бъдат отделени за опазване, поддържане и развитие на зелените площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още