IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В какво бихте инвестирали в момента?

На второ място като инвестиционен актив са акциите

10:27 | 18.02.09 г.
В какво бихте инвестирали в момента?

Депозитите водят като предпочитан инвестиционен инструмент с 30% от гласувалите 1250 читатели на Investor.bg, показва анкета, проведена от сайта. Предпочитани от 18% са депозитите в евро, спрямо 12% за депозитите в лева.

На второ място като инвестиционен актив са акциите, като 21% обявяват предпочитанията си към българските акции, а 4% към чуждестранните.

За инвестиция в недвижими имоти са се обявили 24% от гласувалите. За 13% адекватната инвестиционна възможност е земеделската земя. Едва 11% в момента биха инвестирали в жилищни имоти.

Суровините се радват на 15% от вниманието на гласувалите, като 11% отдават предпочитанията си на златото, а 4% вярват в инвестициите в петролни фючърси.

За 6% подходящата инвестиция е друга.

Договорните фондове биват много видове, включително инвестиращи в акции, суровини, депозити и АДСИЦ за недвижими имоти, както и в комбинация от тези инструменти, поради което не са включени в изследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още