IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Беден корпоративен календар през седмицата, излизат данни за БВП

Във вторник ще се проведе аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Сила Холдинг

07:53 | 16.02.09 г.
Беден корпоративен календар през седмицата, излизат данни за БВП

В понеделник Националният статистически институт ще представи експресни резултати за БВП за четвъртото тримесечие на годината.

Във вторник ще се проведе аукцион за неизползваните права от увеличението на капитала на Сила Холдинг АД. Ще бъдат предложени 857 039 броя права, срещу които не са записани акции.

Съгласно правилата за търговия на БФБ, аукционът ще се осъществи посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала. Поръчката се въвежда в рамките на 1 минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

В петък е последната дата за сключване на сделки с книжата на Енемона АД с право на участие в предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, което е насрочено за 10 март. На него ще се гласува по проект за овластяване на Съвета на директорите и Изпълнителните директори на дружеството за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК и за сключване на установителни споразумения към договори за покупко-продажба на вземания.

В петък е и последната дата за сключване на сделки с книжата и на Сердика пропъртис АДСИЦ и Хюндай финанс АДСИЦ с право на участие в предстоящите събрания на акционерите на двете дружества.

В петък приключва и търговията с правата на ФЕЕИ АДСИЦ и Болкан енд Сий Пропъртис АДСИЦ.

ФЕЕИ АДСИЦ издаде 972 270 права, срещу които могат да бъдат записани 486 135 акции по емисионна цена от 1,50 лева всяка. Присвоеният борсов код на издадените права е 6EER. Дружеството възнамерява да използва нетните приходи от предлагането на новите акции за инвестиции във вземания в сферата на енергетиката.

Болкан енд Сий Пропъртис АДСИЦ стартира процедура по увеличение на капитала с до 4 682 692 акции при емисионна цена 5,2 лв./бр. Ако всички предложени акции бъдат платени, спрямо сегашните 650 хил. акции на дружеството, капиталът му ще се увеличи 8,2 пъти. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 325 хил. нови акции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още