IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписахме спогодба с Австрия за избягване на двойното данъчно облагане

Действащата към настоящия момент Спогодба между Република Австрия и Република България е подписана още през 1983 година

20:21 | 12.02.09 г.
Подписахме спогодба с Австрия за избягване на двойното данъчно облагане

Министърът на финансите Пламен Орешарски и вицеканцлерът и федерален министър на финансите на Австрия Йозеф Прьол подписаха междуправителствена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане (СИДДО), съобщи Министерство на финансите (МФ).

Действащата към настоящия момент Спогодба между Република Австрия и Република България е подписана още през 1983 година в условията на коренно различни икономически отношения между двете страни, което я прави неефективна.

И двамата министри са отбелязали, че новата спогодба защитава интересите и на двете държави и допринася за хармоничното развитие на двустранното сътрудничество между тях.

Двамата министри са коментирали общата икономическа ситуация в Европа и в двете страни. Според Йозеф Прьол фискалната политика на България е последователна и страната е предприела конкретни действия в подкрепа на стабилността на банковата си система.

Той посочи положителното отражение на политиката на фискална и макроикономическа стабилност, както и намаляването на минималния резерв на банките, което е в подкрепа на тяхната ликвидност, се казва още в съобщението.

И двамата финансови министри се обединиха около мнението, че координираните действия на държавите-членки на ЕС за справяне с ефектите от кризата трябва да продължат, като се отчита спецификата на ситуацията във всяка една страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още