IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев освободи Мургина*

Шефката на НАП е освободена от агенцията вероятно заради скандала с източване на ДДС в големи размери

18:50 | 12.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Станишев освободи Мургина*

Министър-председателят Сергей Станишев е освободил от длъжност изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина, съобщи правителствената информационна служба.

В съобщението не се посочват мотиви за освобождаването на Мургина.

По-рано днес зам.-министърът на финансите Кирил Желев съобщи, че Мургина е депозирала снощи оставката си, като ситуацията ще бъде обсъдена по-късно с министър Пламен Орешарски.

Първоначално днес слухът, че Мургина е подала оставка, бе опроверган от финансовото министерство, че шефката на НАП не е напуснала, а просто е в отпуск – 10 дни.

По всяка вероятност Мургина си тръгва заради разразилия се скандал с източване на ДДС в големи размери.

По различни информации става въпрос за милиард лева, източен под формата на ДДС и прикрит под фиктивен износ на алкохол, транзакции и престъпни строителни схеми.

Според официалното съобщение на НАП мотивите на Мургина да подаде оставка са свързани с неизпълнението на плана за приходите на НАП за 2008 г. с 2%, както и с това, че решенията на някои държавни институции, свързани с дейността на агенцията, се оповестяват първо чрез медиите.

*Информацията е актуализирана в 18:45 часа

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още