IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Купувачите в приватизационни сделки ще може да разсрочват задълженията си

При подписване на споразумението ще се съставя и погасителен план. Ако купувачът забави плащането на три вноски на определените им падежи, сумите стават незабавно изискуеми

12:36 | 12.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Купувачите в приватизационни сделки ще може да разсрочват задълженията си

Агенцията за следприватизационен контрол да може да сключи спогодба за разсрочване на вземанията на купувачи по приватизационните договори, предвиждат обсъдени на първо четене от парламента промени в Закона за приватизационен и следприватизационен контрол. Те са внесени от независимите народни представители Мария Капон и Елеонора Николова.

Условие за разсрочване на вземанията е да има искане от страна на купувача и представено от него обезпечение, което да покрива размера на вземанията.

Предлага се Агенцията за следприватизационен контрол да може и да опрощава част от дължимите суми или изцяло натрупаните лихви.

Периодът на разсрочване може да бъде до 10 години, считано от датата на подписване на спогодбата, като при подписването й купувачът следва да е заплатил не по-малко от 5 на сто от задължението си.

При подписване на споразумението ще се съставя и погасителен план. Ако купувачът забави плащането на три вноски на определените им падежи, сумите стават незабавно изискуеми, предвиждат вносителите.

Агенцията за следприватизационен контрол до момента не е упълномощена да преговаря с длъжниците си за разсрочване на плащанията им.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още