IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона търси 30 млн. лв. чрез издаване на привилегировани акции*

Намеренията за увеличение на капитала на Енемона са във връзка с реализирането на стратегическите цели на дружеството и свързаната с тях инвестиционна програма

15:10 | 11.02.09 г.
Енемона търси 30 млн. лв. чрез издаване на привилегировани акции*

Управителните органи на Енемона АД са взели решение за увеличение на капитала на дружеството, чрез издаване на привилегировани акции, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Дружеството планира да привлече по този начин финансов ресурс на стойност 30 млн. лева.

Намеренията за увеличение на капитала на Енемона са във връзка с реализирането на стратегическите цели на дружеството и свързаната с тях инвестиционна програма, се казва още в съобщението.

“Набраните средства ще бъдат разпределени горе-долу по равно за финансиране на четирите проекта на компанията, обявени още по време на IPO-то. Това са енергиен проект “Ломски лигнити”, проект „Енергийно оползотворяване на селскостопанска биомаса в Северна България”, към който се включва ТЕЦ Никопол, придобиване на активи и дружества за проекти в сферата на енергетиката и преструктуриране на дълговия портфейл”, заяви за Investor.bg Прокопи Прокопиев, директор "Корпоративна политика” на Енемона АД.

Енемона откри процедура по избор на консултант за привличане на стратегически инвеститор в енергийния проект на компанията “Ломски лигнити”.

Днес книжата на Енемона изгубиха 2,3% до 6,40 лева при обем от 4 750 прехвърлени лота.

*Актуализирана към 17,10 часа

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още