IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Искат процедура за обявяване на фалит на 160 фиктивни фирми в Русе

През 2007 г. в града е поискана несъстоятелност едва на 14 фирми

13:03 | 11.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Искат процедура за обявяване на фалит на 160 фиктивни фирми в Русе

Териториалната дирекция на НАП в Русе е поискала откриване на процедура за обявяване в несъстоятелност на 160 фирми, тъй като те се крият, не се издължават към фиска, издават нередовни фактури и пречат на други предприятия по веригата, съобщи директорът на НАП Русе Любомир Димитров.

Броят на тези фирми се е увеличил над десет пъти. През 2007 г. в Русе е поискана несъстоятелност едва на 14 фирми, посочи Димитров, цитиран от БТА.

След обявяване в несъстоятелност следва ликвидация на такива фирми, които се крият в различни части на страната и те ще бъдат заличени от регистъра, за да не се ползват техни фактури.

Любомир Димитров обясни, че искането на териториалната дирекция е внесено в Агенцията по държавните взимания. Ако тази агенция и НАП преминат в единна структура към Министерството на финансите, процедурата по несъстоятелността ще преминава по-бързо и по-гладко и ще бъдат спасени много изрядни платци, коментира директорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още