IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производители на картофи от Самоков ще обсъждат отрасъла с държавата

Според земеделците един от основните проблеми е, че по отношение на картофопроизводството отпускането на субсидия е свързано с много по-тежка процедура, отколкото в другите селскостопански отрасли

10:00 | 07.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Производители на картофи от Самоков ще обсъждат отрасъла с държавата

В Самоков се състоя работна среща на Съюза на частните картофопроизводители, съобщиха от общинската администрация в града.

От Съюза са изпратили писмо до Министерството на земеделието и храните и до фонд „Земеделие“ с искане за среща, на която да бъдат обсъдени мерките, които трябва да се вземат за оцеляването на отрасъла.

Според земеделците един от основните проблеми е, че по отношение на картофопроизводството отпускането на субсидия е свързано с много по-тежка процедура, отколкото в другите селскостопански отрасли.

Другият основен проблем, посочен в писмото до двете ведомства, е свързан със субсидията за закупуване на семена. В момента, според картофопроизводителите, тя е недостатъчна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още