IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новият терминал на летище Пловдив трябва да е готов до зимата

Строителството на новото съоръжение ще започне до две седмици, веднага след като фирмата-изпълнител внесе гаранцията

14:35 | 06.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Новият терминал на летище Пловдив трябва да е готов до зимата

За зимния сезон 2009/2010 г. на летище Пловдив трябва да бъде открит новия терминал с нова система за обслужване на пътниците, съобщи директорът на аерогарата Андрея Андреев.

По думите му строителството на новото съоръжение ще започне до две седмици, веднага след като фирмата-изпълнител внесе гаранцията.

Конкурсът бе спечелен от фирма "Коев" ЕООД - Пловдив с оферта от 13,621 млн. лв., което е с близо 300 хил. лв. по-добра оферта от класиралия се на второ място, каза Андреев, цитиран от БТА.

Цялостният проект за модернизацията на летището предвижда разширяване на перона с шест стоянки, изграждане на ново електрозахранване от два независими източника и нова ВиК мрежа. За всичко това са предвидени около 18 млн. лв., обясни Андреев, цитиран от БТА.

Всички осем фирми, които участваха в конкурса бяха проучени дали имат възможностите, опита и ресурса за този тип строителство, подчерта директорът. По думите му процедурата е изпълнена перфектно с всички условия и изисквания по Закона за обществените поръчки. „Не очаквам решението да бъде атакувано в съда, но, дори и да стане, резултатът ще бъде в наша полза“, каза Андрея Андреев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още