IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изтича срокът за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в интернет във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно

11:55 | 06.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Изтича срокът за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

На 10 февруари изтича срокът, в който гражданите могат да платят данъка върху доходите по годишните декларации за облагане на доходите от 2008 г. с отстъпка от 5%.

От Национална агенция по приходите (НАП) препоръчаха на хората, които са решили да се възползват от облекчението в последния ден, да заплатят дължимия от тях данък в банков офис, разкрит в салоните за обслужване на НАП до 15 ч.

Това е необходимо, тъй като при плащане по банков път е необходим поне един ден, за да пристигнат наредените средства по сметката на съответната териториална дирекция.

При попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (код 111213 - „Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др.” или за данъка от едноличните търговци 111215 – „Годишен и авансов данък по ЗДДФЛ на еднолични търговци”), входящият номер на данъчната декларация, ЕГН, като задължително се посочва и периода, за който се отнася плащането.

Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в интернет във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още