IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пловдивската фирма „Коев” ще строи новия терминал на летище Пловдив

Изцяло нов пътнически терминал на летище Пловдив може да бъде построен най-рано през 2014 г.

16:49 | 05.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Пловдивската фирма „Коев” ще строи новия терминал на летище Пловдив

Фирма „Коев" ЕООД от Пловдив е класирана на първо място в конкурса за избор на изпълнител на строежа на новия терминал на летище Пловдив, съобщи търговският директор на летището Иван Карнабитов, цитиран от БТА.

Изборът е станал по процедурата по Закона за обществените поръчки. До крайния срок - 2 февруари 2009 г., оценителната комисия е приела осем предложения и след предварително обсъждане до конкурса са допуснати трима кандидати, е уточнил Карнабитов.

По критериите за оценка на първо място комисията е класирала „Коев" ЕООД, с което процедурата по избор на изпълнител приключва. Фирмата се занимава със строителство на промишлени, жилищни и обществени сгради.

Изцяло нов пътнически терминал на летище Пловдив може да бъде построен най-рано през 2014 г., каза за Investor.bg през пролетта на 2008 г. тогавашният изпълнителен директор на летището (и настоящ изпълнителен директор на НАПИ) Янко Янков.

Тогава той обясни, че за изграждането на терминала преди това трябва да се изготви генерален план за развитие на летището, технически и работен проект, а изграждането трябва да бъде придружено с изграждане на нов перон и съпътстваща инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още