IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Столичен автотранспорт“ ще купи 50 нови автобуса през 2009 г.

Със заем от ЕБВР пък ще бъдат купени 31 тролейбуса

14:11 | 04.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
„Столичен автотранспорт“ ще купи 50 нови автобуса през 2009 г.

„Столичен автотранспорт“ ще купи 50 нови автобуса през тази година. Новите превозни средства ще се вземат на осемгодишен лизинг и средствата за тяхната покупка ще са от увеличението на парите за превоз на пътници, съобщи директорът на дружеството Асен Добранов.

В комисията по транспортна инфраструктура на Столичния общински съвет заместник-кметът Минко Герджиков съобщи, че вече са финализирани преговорите с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) за заем от 18 млн.евро, с който ще бъдат купени 31 тролейбуса за „Столичен електротранспорт“, предаде БТА.

Изпълнителният директор на „Столичен електротранспорт“ Евгени Ганчев съобщи пред съветниците от комисията, че преместването на трамвайните релси от бул. „Ломско шосе“ по ул. „Бели Дунав“ и бул. „Рожен“ ще бъде финансирано от „Метрополитен“ АД заради изграждането на продължението на втория метродиаметър от надлез „Надежда“ до метростанция „Обеля“. По булевард „Рожен“ трамвайните релси ще бъдат разположени от двете страни на пътното платно, обясни Ганчев.

Заместник-кметът Герджиков посочи, че заради кризата е необходимо и транспортните дружества на общината да изготвят кризисни програми. Според него фирмите имат резерви, на които могат да разчитат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още