IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Столична община и пътната агенция ремонтират съвместно „Цар Борис III”

Това ще бъде временно решение на проблема в рамките на възможностите на двете страни по Споразумителния протокол

13:45 | 04.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Столична община и пътната агенция ремонтират съвместно „Цар Борис III”

Столичната община и Национална агенция „Пътна инфраструктура“ се споразумяха да започне текущ ремонт на отсечката от столичния булевард „Цар Борис III” с дължина около 1,1 км в участъка от бул. „Никола Петков” до спирка „Шипка”, съобщиха от агенцията.

Постигнатата договореност е в рамките на подписания между двете страни Споразумителен протокол от 17 октомври 2008 г. за текущ ремонт на републиканските пътища на територията на Столична община.

За подобряване на технико-експлоатационните качества на посочения участък между км 272 и км 273 ще бъде предприет текущ ремонт чрез основа от минералбетон и бетоново покритие на входящата и на изходящата лента.

От Столична община уточниха, че ремонтът ще се съфинансира от двете страни и че строителните работи ще започнат още през тази седмица.

Това ще бъде временно решение на проблема в рамките на възможностите на двете страни по Споразумителния протокол, се подчертава в съобщението.

Текущият ремонт ще осигури нормални условия за движение по тази част от булеварда до приключване на строителството на АМ „Люлин”, която впоследствие ще поеме натоварения трафик, посочват от НАПИ. Ще се пристъпи и към съответното проектиране и основен ремонт на булеварда.

Утре сутринта изпълнителният директор на НАПИ Янко Янков, зам.-кметът на Столична община Александър Цветков и представители на фирмата изпълнител, с която общината има договор за текущ ремонт и поддръжка, ще проведат среща на участъка от булеварда, за да се преценят възможностите за започване на ремонта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още