IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма промяна на ГКПП-Кулата, блокадата на Промахон продължава

Български млекопроизводители блокират Дунав мост за шест часа

09:20 | 04.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Няма промяна на ГКПП-Кулата, блокадата на Промахон продължава

Няма промяна на ГКПП Кулата, блокадата на гръцките фермери при съседния гръцки пункт продължава, съобщиха от „Гранична полиция - Смолян“.

През нощта, както и през целия вчерашен ден, протестиращите не са пропускали автомобили и в двете посоки. Автомобилната колона, която се е образувала на шосето пред ГКПП-Кулата, е около пет километра и е нараснала незначително в сравнение с вчера следобед, уточни комисар Георгиев.

Днес е 16-ият ден от началото на блокадата на гръцките фермери на Промахон, който остава единственият затворен пункт на българо-гръцката граница.

Днес протести ще има и от българска страна на границите с Румъния. Млекари и тютюнопроизводители ще блокират Дунав мост от 12:00 до 18:00 часа. По време на митинга, който е разрешен от Община Русе, но според МВР е незаконен, ще има един час на пропускане на леки автомобили и автобуси и един час на спиране.

Очакват се протести и на другите два гранични пункта с Румъния - фериботите Оряхово и Видин.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още