IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще запазят ли "мечките" надмощие в първата седмица на февруари?

В следващите дни вреоятно ще бъдат публиквани и последните останали отчети за миналата година

08:10 | 02.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ще запазят ли "мечките" надмощие в първата седмица на февруари?

Стартът на първата борсова седмица за февруари идва след тежкото "наследство" на предходния месец, когато само 2 от позициите в широкия индекс успяха да реализират повишения.

В следващите дни вероятно ще бъдат публиквани и последните останали отчети за миналата година, които евентуално могат да дадат някаква насока на пазарните участници. Като цяло се очаква седмицата да е бедна на други корпоративни събития.

За днес (2 февруари) е насрочен Общо събрание на акционерите на Евроинс, на което ще бъде избран отговорен актюер.

На 4 февруари (сряда) ще бъдат въведени за търговия новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Варна А от 2,1 млн. лв. на 5,24 млн. лв. Новите акции са общо 3 136 333 на брой. От сряда на борсата ще се търгуват и облигации на Ти Би Ай Кредит и дялове на ДФ ОББ Патримониум земя.

На 5 феврари пък ще се проведе отложеното ОСА на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.

В петък (6 февруари) е последният ден за търговия с правата от увеличението на капитала на Сила Холдинг АД. Компанията планира увеличение от 2,09 млн. лв. на 3,12 млн. лв. Броят на издадените права е 2 090 378, като всяко от тях дава право да бъдат записани 1,3919 нови акции, всяка от които е с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 17 февруари.

За петък е насрочено и Общо събрание на акционерите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ. На него ще бъдат гласувани промени в органите на управление на дружеството, както и овластяване на управителните органи за сключване на сделки по чл.114 от ЗППЦК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още