IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ най-после намали на 19 лв. таксата за повторно включване на тока

ЧЕЗ не се съобрази с решението на ДКЕВР близо четири месеца и събираше от абонатите за повторно вкючване на тока по 40 лв.

16:06 | 30.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЧЕЗ най-после намали на 19 лв. таксата за повторно включване на тока

Цената на стандартната услуга за възстановяване на електрозахранването на прекъснат за неплатена електроенергия потребител от електрическо табло до 24 часа става 19 лева с ДДС, а експресната услуга - в рамките на 6 часа, е с цена от 38 лева с ДДС, съобщиха от ЧЕЗ Разпределение България.

Промяната на ценоразписа за повторно включване на електрозахранването, както и на някои други услуги, които компанията предоставя, е от 1 февруари 2009 г.

„Компанията предприема тази стъпка в изпълнение на протоколно решение на ДКЕВР от октомври 2008 г., но ще продължи да защитава позицията си, че така определените пределни цени на услугите за повторно включване на електрозахранването не са справедливи”, коментират от ЧЕЗ.

ЧЕЗ не се съобрази с решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), което е задължително, близо четири месеца, през който период неправомерно събираше от абонатите за повторно включване на електрозахранването по 40 лв., а за експресна услуга (както е повечето пъти през зимата) – 80 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още