IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ХЕС изпълни планираната печалба за 2008, очаква загуба за януари-март 2009

Дружеството отчита нетна печалба за годината на стойност 2,9 млн. лв., или с 37% повече на годишна база

15:11 | 30.01.09 г.
ХЕС изпълни планираната печалба за 2008, очаква загуба за януари-март 2009

Хидравлични елементи и системи АД отчете понижение от 10% в нетните приходи от продажби на продукция за миналата година до 42,8 млн. лв., показаха отчетите на дружеството, представени пред инвестиционната общност чрез Бюлетин Investor.bg.

Дружеството отчита нетна печалба за годината на стойност 2,9 млн. лв., или с 37% повече на годишна база, като увеличението на печалбата е главно за сметка на еднократни ефекти от продажба на имоти и вторични суровини на обща стойност 2,2 млн. лв.

Постигнатата годишна печалба съответства на прогнозираната от ХЕС в началото на годината. "Този резултат, обаче, не ни дава основание за оптимистични прогнози през настоящата 2009 година и очакваме през първото тримесечие дружеството да приключи на загуба", се казва още в отчетите на компанията.

Оперативният паричен поток на ХЕС е положителен и възлиза на 2,8 млн. лв. През годината има извършени инвестиции за покупка на дълготрайни активи на стойност 1,6 млн. лв.

Съотношението цена/печалба на акция (P/E) на ХЕС след отчета възлиза на 4, съотношението P/B е 0,5, а P/S е 0,26.

Днес нямаше сделки с Хидравлични елементи и системи АД.

 

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още