IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 28 януари

07:55 | 28.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 28 януари

Пълна блокада заплашва България по суша
в. Сега

Пълна изолация заплашва България от следващата седмица, след като български, румънски и македонски фермери започнаха да договарят общи протести с блокади по границите. "Възможно е още идната сряда да блокираме границата с Румъния, за да спрем идващите от ЕС евтини млека, заради които нашите мандри не купуват българска продукция", обяви пред "Сега" председателят на Асоциацията на млекопроизводителите Андриан Цаконски. Исканията ни с гърците и румънците са почти еднакви и затова трябва да накараме правителствата и Брюксел да ни обърнат внимание, каза той.

Българите ще търсят контакт и с македонските земеделци. Там вече започнаха протести, съобщи БНР. Битоля е под пълна пътна блокада, периодично се прекъсва движението и по централните магистрали към Скопие. Така стана неизползваем и единственият работещ ГКПП с Гърция - този при Битоля. Самата Гърция от полунощ е затворена и по въздух.

Гагаузов прави втори опит да подари терени за голф
в. Сега

Министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов неочаквано възроди проекта държавата и общините да дадат безплатно терени за изграждането на голф игрища. Това се случва почти година след като правителството отхвърли предишното му предложение, което предизвика скандал в обществото.

Работната група, която е писала през последните месеци стратегия за развитие на голф туризма, публикува вчера документа. Проектът е леко обогатен, но по същество се предлага същото - държавата и общините да дадат без пари терени на фирми, които да построят у нас поне 30 голф игрища със селища около тях. В новата стратегия се съобщава, че у нас има само 4 готови голф игрища, които отговарят на международните стандарти, и още две са в строеж. Всъщност трябвало да бъдат поне 30, защото голф играчите не обичали да ходят два пъти на едно и също игрище. В действителност голф проектите у нас са над 20.

След драмата: Превозвачи искат скенери
в. Стандарт

Закон за разрешаване на проверки на багажа на пътниците ще поискат от държавата превозвачите. Това заяви след драмата с отвлечения автобус шефът във фирма "Биомет" Слав Монов. Той заяви, че след инцидента с отвлечения автобус му предстоят разговори с колеги превозвачи. Заедно те ще оформят исканията си до държавата за контрол върху пътниците. Според Монов е необходима повишена охрана на гарите и ограничаване на достъпа до пероните.

Депутати от транспортната комисия към парламента пък се обявиха за затягане пропускателният режим на автобусите. Според тях е редно, преди да се качат в рейсовете, всички пътници да минават на скенер. Народният представител от ОДС Димитър Йорданов пък предложи конкретни да се прецизира използването на оръжие, за да не може който си поиска да се сдобива с пищов. Ще настоявам да се затегне режимът за всички оръжия, които не се използват за лов, категоричен бе парламентаристът.

ДАНС проверява данъчните

в. Дневник

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) проверява Националната агенция за приходите (НАП) за изтичане на информация. Проверката беше потвърдена пред "Дневник" от източник от ДАНС, пожелал анонимност. Друг източник от агенцията уточни, че се проверява сигурността на софтуера за управление на приходите на НАП. Причината била, че има около 500 000 грешки в обмена на данни за осигуряващите се лица между НАП и НОИ.

От приходната агенция отказаха информация и обясниха, че всеки контролен орган може да прави проверки. "Този, който прави проверките, той е отговорен да съобщи за тях и за резултатите", допълниха от пресцентъра на НАП. Оттам казаха още, че агенцията обслужва информационен масив с над 18 милиарда единици данни.

Наливат 50 бона в паркинг за каруци
в. Стандарт

50 000 лева ще бъдат заложени в общинския бюджет на Пловдив за построяването на наказателен паркинг за каруци, научи "Стандарт". Дадено е място до пожарната в жк "Тракия". Каруците ще бъдат докарвани с паяк, а конете ще бъдат освобождавани. Санкцията ще удари талигари, които превозват строителни отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още