IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Опашката от ТИР-ове на Кулата се "стопи" от 10 на 4 км

В момента на опашката пред ГКПП Кулата нямало автомобили, които да са чакали повече от две денонощия

10:17 | 27.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Опашката от ТИР-ове на Кулата се "стопи" от 10 на 4 км

В момента опашката от чакащи товарни автомобили да преминат през ГКПП Кулата в Гърция, която вчера доближаваше 10 км, се е „стопила“ на около 4 км и на нея са се наредили около 220 камиона. Това съобщи комисар Тодор Георгиев - началник на Регионалната дирекция „Гранична полиция“-Смолян.

Колоната е стигнала до разклона за Петрич. Тировете сега са с около 50 повече в сравнение със снощи, когато бе преустановено отново пропускането на автомобили през блокадата на протестиращите гръцки фермери на съседния гръцки граничен пункт Промахон, допълни комисар Георгиев.

След разговори на гръцките и българските гранични власти с протестиращите те вдигнаха вчера вечерта временно блокадата и около 200 тира преминаха границата. Днес ще се преговаря за отварянето на нови „прозорци“ за пропускане на коли. В момента на опашката пред ГКПП Кулата няма автомобили, които да са чакали повече от две денонощия, поясни началникът на Регионалната дирекция „Гранична полиция“, цитиран от БТА.

Проблемите и затрудненията, предизвикани от протестните действия на гръцките селскостопански производители, ще бъдат обсъдени днес и на среща на ГКПП Кулата в 13.00 часа между областните управители на Благоевград и на съседната гръцка област Серес - Владимир Димитров и Стефанос Фотиадис.

Тодор Георгиев заедно с ръководителите на полицията и на граничните служби от двете области също ще участва в срещата, а около 14.00 часа се очакват изявления.

Нощта е преминала спокойно и на трите гранични контролно-пропускателни пункта между България и Гърция - Кулата-Промахон, Илинден-Ексохи на пътя Гоце Делчев-Драма и Капитан Петко войвода на пътя Свиленград-Орменион, каза комисар Георгиев. Най-спокойно е на пункта Капитан Петко войвода, където пропускането на автомобили почти не е спирало и там няма изчакващи в момента. На ГКПП Илинден има около 20 тира и десетина коли, които очакват следващия „прозорец“ в блокадата, за да преминат границата. Подобно е положението и откъм гръцка страна, добави Тодор Георгиев.

Още по темата:

Протестите в Гърция нямат край

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още