IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 24 януари

09:31 | 24.01.09 г.
Преглед на печата за 24 януари

Десетки автокъщи пред фалит

в. Новинар

Много от автокъщите в страната са пред фалит, тъй като през последните месеци продажбите силно са се понижили, алармираха търговци на коли. Причината е световната финансова криза. По думите на продавачи на автомобили хората само оглеждали колите, но без намерения да ги купуват. В Русе например продажбите на коли са се понижили с над 50 процента. Причината за това е, че хората в момента спестяват парите си и не правят по-големи инвестиции като жилища и коли. 

ЕК: Уважаваме вота ви за АЕЦ

в. Стандарт

ЕК се отнася с уважение към решението на българския парламент за АЕЦ „Козлодуй”. Това заяви говорителят на комисията Марк Грей, цитиран от БНР.

От българското правителство зависи как ще се процедира сега и как ще аргументира евентуално искане в тази посока. Ако получим такова искане, ще го разгледаме и ще излезем с отговор, каза говорителят.
Когато става дума за рестартиране на двата реактора в АЕЦ "Козлодуй" договорът за присъединява на България към Европейския съюз е много ясен по отношение на реактори три и четири и спирането им през 2006 година, подчертава Марк Грей, цитиран от БТА.

Готвят се протести срещу интернет подслушването

в. Сега

Интернет потребители от неправителствената организация "Електронна граница" заплашиха да се включат в националните протести, ако на МВР бъде даден пълен достъп до личната комуникация в мрежата. Парламентарната комисия по транспорт одобри в четвъртък промени в закона за електронните съобщения. С тях мобилните оператори и интернет провайдъри се задължават да пазят 2 г. информация за обажданията, есемесите, номерата на телефоните, дата и час на обаждането или на влизане в интернет, за изпращаните имейли, както и с кого и кога даден човек е говорил в ICQ или Skype. 

Заплатите във фризера през 2009 г.

в. Дневник

Икономическата криза ни започна, газовата ни довърши. Повечето работодатели отговарят в този дух на въпроса какво ще правят със заплатите на персонала си през тази година.

Консултантските компании, които проучват възнагражденията в България са доста предпазливи в прогнозите си за 2009 г. И с основание - процесите на глобалните пазари са толкова динамични, че ситуацията се мени със седмици, а понякога дори с дни.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още