IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Роял Патейтос потвърди официално, че изпитва финансови затруднения

Въпреки добрите финансови резултати за 2007 година, 2008 не оправда очакванията на мениджмънта, основно поради лошата картофена реколта

09:15 | 23.01.09 г.
Роял Патейтос потвърди официално, че изпитва финансови затруднения

Понастоящем Pоял Патейтос АД изпитва финансови затруднения, които се надява да бъдат преодолени в разумни срокове, заяви изпълнителният директор на дружеството Цветослав Думанов в писмо до Investor.bg, след като вчера разкрихме, че дружеството е просрочило плащане на лихви и главници по облигационната си емисия.

Въпреки добрите финансови резултати за 2007 година, 2008 не оправда очакванията на мениджмънта, основно поради лошата картофена реколта. Като резултат компанията не генерира достатъчно оборотни средства, с които да посрещне всичките си задължения, основно изплащането на текущите вноски по облигациите, заяви Думанов.

В момента се водят разговори с облигационерите на компанията във връзка с планираното изплащане по емисията облигации за 3 млн. евро. Pоял Патейтос ще предостави допълнителна информация, след като бъде постигнато споразумение между страните, заявяват от Роял Патейтос АД.

Облигациите на дружеството не са листвани за търговия на БФБ-София и котировките им са непублични въпреки обещанието за листване от преди над две години.

На 20 януари Роял Патейтос трябваше да осъществи лихвено купонно плащане и погасяване на 1/6 от главницата по емисия облигации за 3 млн. евро с 9% годишен купон и 5-годишен срок. Облигациите са издадени на 21 юли 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 23.01.09 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още