IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Siemens с близо 40% ръст на продажбите в България за финансовата 2008 г.

Броят на служителите е нараснал с 20% на 400 души за същия период

12:48 | 19.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Siemens с близо 40% ръст на продажбите в България за финансовата 2008 г.

През 2008 г. Siemens увеличи продажбите си в България с 40% в сравнение с предходната година, като обемът им достигна близо 340 млн. лв., съобщиха от компанията. Броят на служителите е нараснал с 20% на 400 души за същия период.

През 2008 компанията е доставила 25 електро-мотрисни състава за БДЖ и е участвала в модернизацията на софийското метро, както и в железопътен обект „Тягова подстанция Алдомировци”. Освен това Siemens завърши инсталирането на система за сградно управление, система за пожарна безопасност и системите за ниско напрежение в Мол Варна.

В направление Индустриални решения и услуги компанията завърши изпълнението на съвместен проект с производителя на индустриални и медицински газове Air Liquid в областта на електрификацията и енергийната ефективност в Перник и Пирдоп, проект за автоматизация в новата фабрика на Henkel в с. Мировяне, както и реновирането на пристанищен кран в България в Булярд, гр. Варна.

От Siemens припомнят още, че през миналата година са спечелили проект за доставката на парна турбина за топлоелектрическата централа Свилоза и че са доставили електротрансформатор за ветрови парк в Каварна, както и средно-волтови прекъсвачи и вискоковолтово оборудване за ЕСО ЕАД, дъщерно дружество на НЕК.

В публичния сектор Siemens IT Solutions and Services започна изпълнението на проект на Министерството на държавната администрация и административната реформа за изграждане на инфраструктурата на електронното правителство, както и за предоставянето на електронни услуги за гражданите от общините в югоизточна България. Изградена е информационната система за финансово управление на Националната агенция по приходите, а също и електронният Търговски регистър към Министерството на правосъдието. В процеса на преструктуриране и централизиране на бизнес процесите в CEZ Електроразпределение е внедрена ERP система, базирана на SAP.

През 2008 г. Siemens претърпя сериозни структурни промени, насочени най-вече към концентриране на усилията върху основните дейности. В резултат компанията вече има три основни сектора – индустрия, енергетика и медицина, а също и един хоризонтален сектор за услуги в областта на информационните технологии, представен от Siemens IT Solutions and Services.

Преди няколко дни от групата съобщиха, че имат мрачни очаквания за дейността си в световен мащаб през настоящата и следващата финансови години. Поръчките на компанията за първото фискално тримесечие на тази година бележат спад, като най-засегнат е здравният сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 19.01.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още