IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бой пред парламента, спряха протеста след сигнал за бомба*

Скинари и футболни хулигани провокират полицията, летят камъни и бомбички

12:32 | 14.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Dnes.bg
Снимка: Dnes.bg

Незабавно прекратяване на протестните действия пред парламента наредиха от Столична община, след като по време на провеждащите се протести се разрази масов бой, а от общината съобщиха, че в МВР е подаден и сигнал за бомба в сградата на Народното събрание. 

Предстои МВР да проверява истинността на сигнала.

От вътрешното министерство до момента не коментират официално случващото се пред парламента.

Тълпата беше преминала през полицейските заграждения и по информация на репортер на Dnes.bg охраняващите протеста са използвали сила срещу протестиращите. Допълнително напрежение сред тълпата внасяха скинари и футболни хулигани с черни маски и ръкавици. Счупен бе прозорец на парламента, хвърлят се камъни и бомбички.

За да разпръснат протестиращите, полицаите са използвали и сълзотворен газ. На журналистите пък бе наредено да се изтеглят в кулоарите на парламента.

Впоследствие полицаите спряха да избутват тълпата и да удрят протестиращите с палки.

По-рано организаторите призоваха за мирен протест, но бяха освиркани от протестиращите.

„Вие сте позор, оставка и затвор!“, „Вън от парламента!“, „Рекет и корупция“, са надписите на плакатите, носени от стотиците протестиращи пред парламента.

Предварително обявените искания на участниците в протестните действия включват субсидии за земеделските производители, промени в Закона за горите, промени във висшето образование и Студентския град, национални плащания за млекопроизводителите, както и за неотложна държавна помощ за българското пчеларство.

Още за случващото се пред парламента

*Актуализирано към 13:15

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още