IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК Мобайл официално се вля в БТК

В резултат на вливането цялото имущество на БТК Мобайл преминава към БТК, която от своя страна ще поеме задълженията по неговите пасиви

09:58 | 14.01.09 г.
БТК Мобайл официално се вля в БТК

На 13 януари Българска телекомуникационна компания (БТК) успешно приключи юридическия процес по вливането в компанията на дъщерното си дружество БТК Мобайл (Вивател), съобщиха от телекома. 

В резултат на вливането цялото имущество на БТК Мобайл преминава към БТК, която от своя страна ще поеме задълженията по неговите пасиви.

Процедурата по вливането започна в края на септември миналата година след решение на Общото събрание на акционерите на БТК. Целта бе да се подобри ефективността на управлението, да се оптимизират разходите, което да осигури устойчив ръст.

Технологичната интеграция на двете компании позволи по-прецизно сегментиране на пазара и потребителските нагласи, детайлен подбор на доставчиците и създаването на иновативни продукти и комплексни услуги, казват от БТК.

Вливането е част от бизнес стратегията на БТК за налагане на една търговска марка, единен подход към клиентите и предлагане на услугите.

До момента на днешната борсова сесия няма сделки с книжата на БТК. 

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още