IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс с разрешение за обратно изкупуване на акции в срок до 5 години

18:36 | 11.01.09 г.
Трейс с разрешение за обратно изкупуване на акции в срок до 5 години

Акционерите на Трейс груп холд АД са гласували за обратно изкупуване на до 3% от акциите на дружеството на общо събрание, проведено на 8 януари, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Срокът за извършване на изкупуването е не по-дълъг от 5 години, като Съветът на директорите (СД) е овластен да определи конкретните дати за начало и край на процедурата.

Минималната цена на обратното изкупуване е минималната среднодневна борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване (в момента около 29 лв.). Максималната цена е 75% от среднодневната борсова цена за акция за последните 52 седмици преди датата на обратното изкупуване (в момента около 164 лв.).

СД на Трейс груп холд АД е упълномощен да избере лицензиран инвестиционен посредник по изкупуването и да се разпорежда с изкупените собствени акции.

Общото събрание на акционерите е избрало и одитен комитет, както и е увеличило броя на членовете на СД от 5 на 7. От стария СД е освободен Йовко Жилков, а за нови членове са избрани Манол Денев, Мирослав Манолов и Антон Дончев.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още