IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 50% са намалели доставките на газ към предприятията в Монтана

Сред засегнатите компании е и Монбат, но от компанията уточниха, че потреблението на газ е минимално и няма да се отрази на производството

12:34 | 07.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
С 50% са намалели доставките на газ към предприятията в Монтана

Заради кризата с доставките на природен газ за България, фирма "Монтанагаз" намали с 50% подаваните количества към промишлените потребители в Монтана, съобщи директорът й Благой Каменов, цитиран от Dnes.bg.

Той уточни, че е разговорял с директорите на големите потребители на природен газ в Монтана и ги е помолил да ограничат до санитарния минимум консумацията на синьото гориво.

Сред засегнатите предприятия е и Монбат АД. От Монбат уточниха за Investor.bg, че намалените доставки на синьо гориво няма да се отразят на производството, тъй като по принцип потреблението на газ от производителя на акумулатори е минимално, а производствените мощности работят основно на ток.

Сред фирмите, които са спрели или ограничили производството си, са единственият у нас завод за фитинги (водопроводни части) "Берг Монтана фитинги", машиностроителният завод "Балкан", млекопреработвателното предприятие "Лактис", заводът за тухли "Строикерамика", месопреработвателното предприятие "Месоцентрала" и др.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още